Hoveniersbedrijf
Argonstraat 162 2718 SP Zoetermeer
Maandag-Zaterdag: 07:00 - 17:00

Leilinde's zijn prachtige bomen en worden al van oudsher gebruikt als een natuurlijke zonwering. Bij oudere boerderijen is het vaak nog zichtbaar. Oude leilinde die al vele jaren gesnoeid worden en een prachtige verticale zonwering vormen. Leilinde snoeien is dan ook zeer belangrijk om de uiteindelijke doelstelling te behalen.

Tegenwoordig staan de leilinde's overal en nergens. Van die nieuwste finex locaties tot bestaande woningcomplexen in ouderen buurten. De leilinde snoeien blijft een jaarlijks terugkerend ritueel. Het beging van de leilinde snoeien in bepalend voor de uiteindelijke vorm van de leilinde. Het op de juiste manier begeleiden en snoeien van de leilinde maakt de leilinde voor wat hij is.

WANNEER LEILINDE SNOEIEN?

Wanneer je de leilinde het beste kan snoeien is een beetje afhankelijk van de soort linde die je in de tuin hebt staan. De meeste soorten leilinde volstaan met een eenmalige snoeibeurt in de wintermaanden. Mocht je het nou zijn vergeten dan zou je de leilinde ook nog in het begin van het voorjaar kunnen doen. Een tip: markeer alvast een datum in je agenda. Hiermee weet je zeker dat je aan het leilinde snoeien denkt!

HOE LEILINDE SNOEIEN

Het leilinde snoeien is eigenlijk heel eenvoudig. Een beetje stoerheid op de ladder en knippen maar. De bedoeling van het leilinde snoeien is dat de leilinde in het voorjaar weer opnieuw uit kan lopen en de verticale (groene wand) opnieuw kan creëren. Om dit te verkrijgen is het van belang de uitlopers van dit jaar te snoeien.
Met een scherpe snoeischaar kunt u eenvoudig de leilinde snoeien. Knip alle twijgen die aan de geleide armen zijn gegroeid af. Het uiteindelijke beeld wat er na het leilinde snoeien ontstaat is een kale leilinde zonder uitlopers.

WILT U DE LEILINDE LATEN SNOEIEN?

Geen enkel probleem. Fika Hoveniers staat u graag bij in woord en daad. Informeer naar onze mogelijkheden of vraag direct een prijsopgave aan.

 

                          Gratis-11

img_divider

Waarom Fika Hoveniers?

Fika Hoveniers biedt een totaal oplossing voor het aanleggen en onderhouden van tuinen en projecten. Met ruime ervaring in zowel de particuliere markt alsmede de zakelijke (B2B) projecten.

Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op via 079 - 717 07 17
Informeer direct naar de mogelijkheden bij u in de tuin!
Call Now ButtonBel direct!