Waardoor ontstaat groene aanslag?

Zoals hierboven al is omschreven komt groene aanslag veel voor in vochtige omstandigheden. Misschien herkent u het in uw eigen tuin, bestrating, hout, muurelementen en soms ook de muren van uw woning worden geteisterd door groene aanslag. Deze “groene” aanslag zijn algen en mossen die groeien in schaduwrijke gebieden in de tuin. Juist met de donkere dagen in combinatie met de nodige regen is het de perfecte situatie voor de algen en mossen om te groeien.

6 manieren om groene aanslag te verwijderen

  1. Schoonmaak azijn; reinig uw terras en zorg er voor dat de ondergrond goed schoon is. Gebruik voor het aanbrengen een drukspuit (plantenspuit) en vul deze met 1 deel schoonmaak azijn en 2 delen water. Spuit de vloeistof gelijkmatig over uw terras en zie het resultaat na een aantal dagen. Bij zeer hardnekkige aantasting procedure herhalen.
  2. Hogedrukspuit; Indien u in het bezit bent van een hogedrukspuit volstaat het schoonspuiten van het vervuilde oppervlak. Nadelen zijn dat u de toplaag van uw bestrating kan aantasten (poreus) en u spuit de voegen tussen de tegels leeg waardoor u na het spuiten opnieuw voegzand moet aanbrengen.
  3. Strooizout om groene aanslag te verwijderen; het aanbrengen van strooizout over de groene aanslag zorgt dat de algen en mossen afsterven. U dient hiervoor wel een behoorlijke hoeveelheid strooizout aan te brengen.
  4. Groene aanslag verwijderen met Biotex; een oplossing die oma al jaren succesvol toepast. Microenzymen in de Biotex gaan de algen en mossen te lijf waardoor deze in zeer korte tijd zullen afsterven. Pas op bij het aanbrengen op hout, het kan ernstig glad worden!
  5. Lauw water en keukenzout; Heeft u geen strooizout? vul een gieter met handwarm water, los hierin een flinke dosis keuken zout op en giet dit over de groene aanslag. Eenvoudige toepassing die direct uitgevoerd kan worden!
  6. Biomos; wanneer u kwalitatief dure tegels heeft zijn bovenstaande oplossingen geen aanraders voor uw tegels. De middelen kunnen de toplaag van uw tegels aantasten met alle gevolgen van dien. Met Biomos, wat u eenvoudig oplost in water kunt u de groene aanslag veilig verwijderen.

Wil het niet lukken met het verwijderen van de groene aanslag? Wij helpen u graag en vakkundig met het verwijderen van de groene aanslag op uw tegels, muren en wanden. Informeer naar de mogelijkheden!